DRUGI O NAMA… OGNJEN VLAČINA O ŠA PODKASTU

Ima dobrog „hajpa“ oko tog našeg starog/novog festivala.

Na primjer, djevojka iz Minesote se dogovara sa povratnicom iz Dubaija da se sretnu, da ne kažem izvrše „reunion“ tokom dolazećeg festivala. Platforma flejsbuk.

Ili recimo, krenuli su sa nekim podkastima i biće tu fenomenalnih likova, muzičara i priča, ali najjača priča je u pozadini. To je scenario sa starim regalom, usukanim, prugastim stolnjakom i posluženom kafom, crnom, domaćom, turskom, kako ko voli. Ta priča se dešava kod Oste ili kod takozvanog Ostela. Da kuća zna da priča, sigurno bi napisala legendarne priče jer su se tu dešavala svakojaka čuda.

Na primer, kada se moja sestra udavala, ugostili smo grupu Engleza u Dorasu. Već je to dobar scenario za jedan mali dokumentarac. Radnja ide dalje. Tim, pasionirani navijač Totenhema čija je desnica do lakta istetovirana znakovima Tot'n'ema i zetov prijatelj, zapije se veče uoči svadbe i prespava kod Oste. Ujutro smo malo ispaničarili gdje je mogao nestati, ali se na kraju pojavio sa osmijehom na licu i sve objasnio.

Tu je onda neka gradska legendarna raja, na primer Cinci, Zrna, Krivić, Maksa, Dejo, Macura, Drina, koji su tu znali provoditi ljeta u smijehu i razgovorima. Vjerovatno je Ostel u stvari neki mali nukleus ŠA festa.

 Podcast kod Oste

Elem, zbog nekih tehničkih peripetija, ipak je Ostel morao biti napušten kao rješenje za fizičkog domaćina podkasta. Tu čast, ali i zadovoljstvo preuzela je agilna prijedorska Agencija za razvoj Preda kao prijatelj festivala, besplatno. Iskreno im hvala im na tome.

Što se tiče samog podkasta, on kao audio vizuelna forma predstavlja jedan relativno novi hibrid medija i veoma je zanimljiv i zastupljen, tako da ova vrsta osvježenja koju ŠA fest prilaže na naše prostore svakako daje jednu novu draž i dimenziju našim godišnjim ŠA okupljanjima.

Čuli smo Maksu, juče Igor2, očekuju se Slač (Štutgart Online i Artan Lili), Cvijeta, možda Cane (Partibrejkers), Rambo i Mile Kekin, zatim Nikola Grab iz benda Eho radar, glumica Miljka Brđanin, Boro Marić iz Pecke, i drugi.

Zanimljivo je da se podkast može poslušati i na globalnoj mreži Spotify tako da je to još jedan argument da pripremite sluške i uživate u sjajnim sagovornicima. Naravno, sve do ŠA festa kad se gledamo, grlimo i družimo uživo.


Do tada, ostajte nam zdravi i veseli, uprkos svemu!

 

Ognjen Vlačina, 20.04.2022

© 2020 ŠA Team. Sva prava zadržana.